onsdag 6 mars 2013

In the future

Hade en intressant verkstad i skolan i dagen om turismen i framtiden. Vår uppgift var att fundera på turismen år 2050 från olika synvinklar som t.ex. inkvartering, turisten, fortskaffningsmedel, sevärdheter och restauranger.

Vi började med att se på några intressanta videon om hur världen har utvecklats under den sista tiden och hur den ser ut i framtiden (dock var videorna lite gamla, gjorda 2008 med utsikter till 2013, men sammanhanget är det samma.)




Fascinerande! Man börjar ju tänka på hur det kommer att se ut om några år, eftersom teknikutvecklingen går så snabbt framåt idag! Tänk att vi är den generationen som har varit med om när internet kom och gick från att vara något man använde vid speciella tillfällen till något man använder alla dagar och skulle ha svårt att klara sig utan. Vad blir nästa steg? :)

Vi kom fram till att de trender vi tror att kommer vara viktiga i framtiden är miljömedvetenhet, naturresande virtuell turism, upplevelser och exotik.  Får se om det blir så då.. :P

Nu ska jag göra skolarbete, tysk arbetsansökan som jag helt har glömt att göra (deadline var typ 20.2. heh), en bokessä och en presentation till vår kulturdag nästa vecka. Dessutom borde jag göra upp mål inför nästa vecka, läsa på om Pargas och destinationsutveckling och söka fler praktikplatser. Så har nog sysselsättning för ikväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar