måndag 21 januari 2013

Svenska

Debatten om "hen" har ju hållit på en tid, orkar inte kommentera den desto mera. Kan ju bara säga att jag tycker att den är lite onödig. Visst, i vissa fall (t.ex. i uppsatser) kan det ju vara lättare att skriva hen istället för hon eller han, men inte är det många sekunder eller bokstäver man sparar.

Hittade en ny debatt idag. Tydligen borde man sluta tala om "man" när det talas om folk i allmänhet och börja använda "en" istället. Det skulle då vara mer jämlikt tydligen. Suck säger jag bara. Finns det inte viktigare saker att fundera på? Som att högskole- och universitetsstuderande idag har extremt dåliga svenskakunskaper och inte kan uttrycka sig i text eller förstå uppgifter?

I Sverige har de ett dilemma gällande kurser och elevers prestationer. Tydligen sänker de kraven på kurserna för att studerande ska bli godkända. Det låter ju lite bakvänt i mina öron, klarar inte studenterna kurserna (vilket de har gjort tidigare) borde man väl inte sänka kraven, utan se över undervisningen så att studerande blir godkända?

Till slut ännu en exempelmening på hur dumt det låter att använda en istället för man:
En tycker ju att en borde kunna skriva som en vill. 


Källan till mina funderingar. 
Man-en 


Varför hittar man alltid på en massa annat att göra då man borde göra skolarbete?

1 kommentar:

  1. Tycker den där man/en diskussionen är löjlig, men hen är ganska användbart då när man inte vet könet/spelar ingen roll vilket kön personen har. Man suddar ju inte ut gränser, man bara sätter in ett ord som saknas. :)

    SvaraRadera